Édeskömény (Fennel) esszenciális olaj 15ml (doTERRA)

7.800 Ft

A tüdő és légzőszervek egészségéért

Cikkszám: 20210443 Kategória:

Elsődleges előnyök
Az elmúlt évszázadok folyamán felismert, változatos felhasználási módokat kínáló édeskömény jellegzetes ánizsos-mézes ízéről és aromájáról ismert.
Az édeskömény számos jótékony hatást kínál a test számára, miközben jellegzetes, édeskés illatot áraszt.
Serkentő hatású, gyógynövényes aromája miatt ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.
Külsőleg alkalmazva vagy párologtatva az édeskömény esszenciális olajjal növelhető a magabiztosság és a lendületesség érzése.
Főzés édeskömény esszenciális olajjal
Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben édeskömény esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz a hamisítatlan ánizsos aromáért. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.
Használati módok
Nassolás helyett fogyasszon inkább egy csepp édesköményolajjal dúsított vizet vagy teát.
Adjon belőle egy fogpiszkálóhegynyi mennyiséget fehérbabos mártogatós szószokhoz és uborkasalátákhoz a pikáns ízhatásért.
Főtt ételei ízesítéséhez használjon édeskömény esszenciális olajat édesköménymag helyett az intenzívebb ízélményért.
Kiadós étkezések után fogyasszon el egy csepp édeskömény esszenciális olajat, hogy üdítő megkönnyebbülést nyújtson.
Kombinálja levendula, borsmenta, duglászfenyő vagy ciprus esszenciális olajokkal, és élvezze megnyugtató, ellazító tulajdonságaikat.
Használati utasítás
Párologtatva: Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.
Belsőleg: Hígítson fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban.
Helyileg: Masszázshoz keverjen össze belőle öt cseppet 10 ml hordozóolajjal. Fürdőhöz keverjen össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal. Illatszerként keverjen össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.
Figyelmeztetés
Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha Ön várandós, szoptat vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

Kiszerelés: 15 ml

Shopping Cart